Conferència sobre la Setmana Tràgica

Conferència sobre la Setmana Tràgica

When

30/06/2018    
15:00 - 17:30

Where


Event Type

Map Unavailable

Benvolguts socis i amics,

Tenim el plaer de convidar-vos, dissabte 30 de juny a les 3 de la tarda al Casal Català, a la conferència en francès de Carles Eduard Marieu Armengol: La setmana tràgica, una idea de viatge.
 

Un títol sorprenent per una conferència que relatarà un dels esdeveniments més dramàtics i remarcables de la història catalana del segle XX. Fins i tot si pot semblar provocador, és més aviat una invitació a descobrir la dimensió espacial i temporal de la Barcelona de 1909, en plena agitació. Així doncs, reconstituirem els diferents fets que van marcar aquesta setmana de transició del mes de juliol al mes d’agost de 1909, i explicarem l’origen dels moviments de revolta i les conseqüències dramàtiques que van engendrar: una repressió terrible.

A continuació veurem imatges d’arxiu i també imatges actuals dels llocs on van tenir lloc els esdeveniments. Us proposarem itineraris per Barcelona perquè pugueu descobrir els llocs d’aquest moment històric tan important. Per acabar, parlarem de Barcelona, de les nostres experiències i de les evolucions urbanístiques, i també d’ambient, que ha viscut la ciutat comtal. Ens acomiadarem desitjant-nos bones vacances, que espero que siguin catalanes, barcelonines i culturals.
Us hi esperem!