Activitats 2022

Teatre “els darrers dies de la Catalunya Republicana”

El passat 21 d’abril va tenir lloc la representació dels darrers dies de la Catalunya Republicana a càrrec de la companyia Terra Teatre. 40 persones van asistir al teatre del Insttituto Cervantes.

Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

Agrair la col·laboració d’en Julien Couturier, vicepresident del Casal, que es va encarregar de subtitular l’obra per un públic més ampli.

Agraïm també la col·laboració de l’Instituto Cervantes que ens va cedir el seu teatre per la representació.

Esperem podem continuar oferint aquest tipus d’activitat més sovint.