Activitats 2021

Projecció del documental “La generació silenciosa”

El diumenge 20 de juny a les 18:30 tindrà lloc la projecció de la pel.lícula “La Generació Silenciosa” al Cine ABC de Tolosa, dins de la 14a edició del Festival Festival de films LGBTQI+ de Toulouse 2021, un documental que vol fer un petit homenatge a la gent gran LGTBI de Barcelona. Aquest col·lectiu rep el nom de “generació del silenci” perquè va haver de viure la seva sexualitat d’amagat de la família, amics i companys de feina. Són persones que han tingut vides apassionants i difícils a parts iguals. Gent valenta i pionera que ha hagut de crear un camí que no existia i ha hagut de viure gran part de la vida en un entorn hostil, marcat per la repressió de la dictadura franquista i l’església catòlica.

El documental recull els testimonis de persones pioneres del moviment LGTBI i de gent anònima que narren en primera persona fets que han marcat la seva vida, com l’educació religiosa, la repressió franquista, l’arribada de la democràcia, l’aparició de les primeres associacions LGTBI, la sida o l’aprovació del matrimoni homosexual. També parlen de les seves preocupacions actuals, com la proliferació de partits polítics d’extrema dreta, les noves generacions LGTBI o la soledat i la discriminació que viuen a causa de l’edat, i dels seus plans de futur.

Aquesta projecció forma part del Festival LGTBIQ+ de Tolosa. Animem a socis i simpatitzants a assistir a aquesta projecció on hi serà present el director del documental, en Ferran Navarro-Beltrán. Creiem que és una bona raó per tornar a gaudir del cine.

Més informació sobre el festival: https://www.des-images-aux-mots.fr/