Conferència sobre la Setmana Tràgica

Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 30/06/2018
15:00 - 17:30

Categories


{:ct}Benvolguts socis i amics,

Tenim el plaer de convidar-vos, dissabte 30 de juny a les 3 de la tarda al Casal Català, a la conferència en francès de Carles Eduard Marieu Armengol: La setmana tràgica, una idea de viatge.
 

Un títol sorprenent per una conferència que relatarà un dels esdeveniments més dramàtics i remarcables de la història catalana del segle XX. Fins i tot si pot semblar provocador, és més aviat una invitació a descobrir la dimensió espacial i temporal de la Barcelona de 1909, en plena agitació. Així doncs, reconstituirem els diferents fets que van marcar aquesta setmana de transició del mes de juliol al mes d’agost de 1909, i explicarem l’origen dels moviments de revolta i les conseqüències dramàtiques que van engendrar: una repressió terrible.

A continuació veurem imatges d’arxiu i també imatges actuals dels llocs on van tenir lloc els esdeveniments. Us proposarem itineraris per Barcelona perquè pugueu descobrir els llocs d’aquest moment històric tan important. Per acabar, parlarem de Barcelona, de les nostres experiències i de les evolucions urbanístiques, i també d’ambient, que ha viscut la ciutat comtal. Ens acomiadarem desitjant-nos bones vacances, que espero que siguin catalanes, barcelonines i culturals.
Us hi esperem!

{:}{:fr}

Chers adhérents, chers amis,
Nous avons le plaisir de vous inviter, samedi 30 juin à 15 h au Casal Català, à la conférence en français de Carles Eduard Marieu Armengol : La semaine tragique: idée de voyage.
Un titre surprenant pour une conférence qui relatera l’un des événements les plus dramatiques et marquants de l’Histoire catalane du XXème siècle. Même si il peut paraître provocateur, il se veut plutôt une invitation à la découverte tant spatiale que temporelle de cette Barcelone troublée de 1909. Ainsi, nous retracerons les différents faits qui ont marquée cette semaine de transition du mois de juillet au mois d’août 1909, tout en rappelant l’origine de ces mouvements de révoltes et les conséquences dramatiques qu’elles engendrèrent, une répression terrible.
Nous verrons ensuite des projections d’images d’archives et actuelles des lieux concernés par ces événements. Nous vous proposerons des itinéraires dans Barcelone afin que vous puissiez inscrire vos pas dans la suite de cet épisode majeur. Enfin, nous pourrons échanger sur Barcelone, nos expériences et les évolutions en matière d’urbanisme mais aussi d’atmosphère qu’à connu la cité comtale, pour nous quitter en nous souhaitant de bonnes vacances, qui, je l’espère, seront catalanes, barcelonaises et culturelles.
Venez nombreux !
Bien cordialement,

{:}