Exposició Natividad Yarza

When

03/02/2023 - 17/02/2023    
Tot el dia

Where

CRL Centre de Ressources des Langues)
5 Allées Antonio Machado, Toulouse, 31100

Event Type

Map Unavailable
Del 3 al 17 de febrer, podreu veure al CRL (Centre de Ressources des Langues) a luniversitat Jean Jaurès de Tolosa (edifici Erasme) una exposició que commemora els 150 anys del naixement de Natividad Yarza, mestra, miliciana i política catalana del segle XX. Va ser la primera dona alcaldessa a Catalunya, el 1934, i va morir a Tolosa, a l’exili, el 1960.

La inauguració tindrà lloc el 3 de febrer a la una del migdia, en presència de la comissària de l’exposició i de la presidenta de l’Institut Català de la Dona.

Els panells són en català però el Casal Català de Tolosa n’ha fet la traducció en francès.

Aquí teniu la pàgina oficial de la commemoració : 150 anys del naixement de Nativitat Yarza Planas. Institut Català de les Dones (gencat.cat)

Du 3 au 17 février, vous pourrez voir au CRL Centre de Ressources des Langues), à l’université Jean Jaurès (bâtiment Érasme) une exposition qui commémore les 150 ans de la naissance de Natividad Yarza, enseignante, milicienne et femme politique catalane du XXe siècle. Elle a été la première femme élue au poste de maire en Catalogne, en 1934, et elle est morte à Toulouse en exil en 1960.

L‘inauguration aura lieu vendredi 3 février à 13h en présence de la commissaire de l’exposition et de la présidente de l’Institut catalan de la femme.

Les panneaux sont en catalan mais le Casal Català de Toulouse en a fait la traduction en français.

Voici la page officielle de commémoration (en catalan) : 150 anys del naixement de Nativitat Yarza Planas. Institut Català de les Dones (gencat.cat)