Inaugurada l’exposició Nativitat Yarza

Del 3 al 17 de febrer, podreu veure al CRL (Centre de Ressources des Langues) a la universitat Jean Jaurès de Tolosa (edifici Erasme) una exposició que commemora els 150 anys del naixement de Nativitat Yarza, mestra, miliciana i política catalana del segle XX. Va ser la primera dona alcaldessa a Catalunya, el 1934, i va morir a Tolosa, a l’exili, el 1960.

La inauguració va tenir lloc el 3 de febrer a la una del migdia, en presència de la comissària de l’exposició i de la presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Els panells són en català però el Casal Català de Tolosa n’ha fet la traducció en francès.

Aquí teniu la pàgina oficial de la commemoració: 150 anys del naixement de Nativitat Yarza Planas. Institut Català de les Dones (gencat.cat)

Estem organitzant la representació d’una obra de teatre basada en la vida d’aquest personatge històric del segle XX. Està previst que la representació sigui el 20 d’abril a l’Instituto Cervantes. Us tindrem informats.

Aquí teniu unes quantes fotos de l’acte d’inauguració: