Activitats 2022

El Casal participa a la Via Pirinenca

Aquest cap de setmana del 2 i 3 de juliol el grup d’activitats a l’aire lliure va organitzar un cap de setmana a la muntanya dintre del marc de la Via Pirinenca, una iniciativa conjunta entre Catalunya i el País Basc per a il·luminar més de tres-cents cims de tot el Pirineu. L’objectiu de l’acció és reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles i reclamar l’atenció de la comunitat internacional. La mobilització, l’organitzen conjuntament l’Assemblea Nacional Catalana i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

El Casal Català ha col·laborat amb la iniciativa, il·luminant el cim de l’Era Entecada (2266m) situat a l’oest de la Vall d’Aran i no molt lluny de la frontera francesa.

El dissabte al matí una vintena d’aguerrits excursionistes formats per gent vinguda d’ambdós costats dels Pirineus es va donar cita a l’Hospice de France. Desprès de començar a caminar durant una hora, vam organitzar un bon àpat per agafar forces per tot el cap de setmana: botifarra, amanida, molt de pa i un bon tall de meló. Gràcies a l’organització de l’esdeveniment es va aconseguir el permís per poder portar el material amb cotxe i acampar a 2000 metres d’altura entre els veïns de la zona: cavalls, ovelles i vaques.

Un cop instal·lat el campament base, al cap del vespre vam pujar al pic, vam compartir un bon sopar i a les nou del vespre vam encendre el nostre farell.

L’endemà, vam pujar al Tuc dera Monjoia (2163 metres) des del campament base per acabar de baixar tot el material i acabar aquesta aventura.

Aqui teniu algunes fotos de la sortida.