Activitats 2018

Presentació del llibre “Catalans malgré tout”, de Phryné Pigenet – Dissabte 10 febrer

Unes quinze persones van assistir a la presentació del llibre “Catalans malgré tout” que ens va fer la Phryné Pigenet, el dissabte 10 de febrer a les 5 de la tarda.

    

La Phryné, que de petita venia al Casal amb els seus pares, és avui en dia especialista de la història de l’exili català a França. Ens va parlar de les diferents etapes del seu treball d’investigació que trobem detallat dins el llibre.

A partir de fonts molt diverses, ens parla de com els catalans refugiats a França van saber, sobretot entre 1939 i 1977, mantenir viva la seva identitat política i cultural, malgrat la seva posició minoritària dins de l’exili espanyol. També ens va parlar, per exemple, del paper molt important d’acollida i d’ajuda que van tenir els immigrants econòmics que arribaren a principis de segle, i dels quals es parla ben poc.

El llibre, molt documentat, conté informacions interessants sobre la història del Casal de Tolosa. Si algú està interessat en comprar el llibre, encara tenim alguns exemplars disponibles, només cal escriure al mail del Casal. El preu és de 20 euros.

La comissió arxiu també va aprofitar la visita de la Phryné per entrevistar-la sobre la història del Casal i els seus records.