Activitats 2017

Exposició “Le chant du crabe” (El Cant del Cranc)

Del 3 de novembre al 14 de gener a la Mediateca Cabanis.

Posada en escena per Enrico Clarelli, aquesta exposició presenta, a través d’una selecció de pintures, dibuixos i escrits, el treball recent de Roger Cosme Estève i és un testimoni del diàleg constant i íntim entre el pintor que escriu i el poeta – Didier Goupil – a qui li agradaria que de vegades « les paraules taquessin una mica els dits ».

Nascut a Nefiac, als Pirineus Orientals, Roger Cosme Estève és un artista profundament català, cosa que no li ha impedit mai « d’anar a veure què passava a fora » i després de Montréal, Oualidia o Alma-Ata, al Kazakhstan, avui aquest pintor viatger exerceix el seu art, refinat i profunt, entre el Tarn i el Rosselló. Ni figuratiu ni abstracte, i alhora les dues coses, Cosme Estève és – paradoxalment – un pintor que escriu molt, cosa que explica que conegués a principis dels anys 2000 l’escriptor Didier Goupil, que publicà la seva biografia el 2015.