Activitats 2017

Dissabte 23 de setembre. Diada Nacional de Catalunya a l’Ostal d’Occitània

Com cada any, el Casal Català ha celebrat la Diada de Catalunya en les instal·lacions de l’Ostal d’Occitània. Aprofitem l’avinentesa per agrair un cop més als nostres germans occitans l’amabilitat d’allotjar-nos a casa seva per celebrar una festa tan important per als catalans com es la Diada.

 

 

Els actes d’enguany han estat caracteritzats per un meravellós concert d’havaneres al pati de l’Ostal, a càrrec del quartet Cabotatge. El concert es va dur a terme entre dos quarts de set de la tarda i les vuit del vespre i incloure un ampli repertori d’havaneres ben conegudes i d’altres de més noves o fins i tot, algunes de recuperades de l’oblit. El concert va acabar amb un emotiu cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors. Posteriorment es va fer un aperitiuen el qual es va poder degustar el típic ron cremat.

Com no podia ser d’una altra manera, el Casal va voler aprofitar els actes de la Diada Nacional de Catalunya per mostrar el seu suport incondicional a totes les institucions catalanes.

Tal com va expressar la presidenta del Casal, Estel Llansana, el Casal rebutja enèrgicament les diverses detencions dels alts càrrecs del Govern de la Generalitat així com també la censura, la repressió i l’atac a les llibertats més bàsiques, sense precedents en democràcia,  que està perpetran, a casa nostra, l’Estat espanyol.

En aquest sentit, la Junta del Casal ha decidit obrir, aquest diumenge a partir de les 17h, les portes de la nostra associació a tot aquell que vulgui passar pel Casal per conèixer de primera mà com evoluciona aquesta jornada històrica de l’1 d’Octubre. Una jornada en què tots els catalans i catalanes estan cridats a les urnes per a decidir quin futur volem per al nostre país.

De la mateixa manera, el Casal estarà amatent a qualsevol esdeveniment significatiu i no dubtarà en sortir al carrer en defensa dels drets i de les llibertats del nostre poble.

Josep Vidal