Activitats 2022

Trobada de Casals a Colònia

El cap de setmana del 17 – 18 setembre va tenir lloc a Colònia la trobada anual d’Entitats Catalanes a l’estranger.

Aquest any van assistir delegacions d’onze casals, la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes), representants del Consell de la Catalunya Exterior, la Ràdio Amèrica Barcelona i el representant de la xarxa social “Catalans pel Món”. Per part de la Generalitat va assistir la directora general de la Catalunya Exterior i el Cap del Servei d’Atenció a la Ciutadania a l’Exterior.

El Casal va enviar un membre de la Junta. Durant la trobada es va parlar, entre d’altres coses, de les accions dutes per la FIEC per facilitar el vot dels espanyols a l’estranger i del fet de dotar d’una nova llei que permeti donar més medis a l’aprenentatge de llengües regionals fora d’Espanya.

També destaquen les presentacions sobre l’agermanament Barcelona-Colònia, sobre el Consell de la Catalunya Exterior, del projecte de RAB Ràdio -qui va emetre un programa en directe des de Colònia- i de la plataforma Catalans al Món.

També es va aprofitar de l’avinentesa per establir discussions entre els diferents representants dels casals. Es va parlar de l’organització de cada casal, el finançament, les activitats i els problemes del dia a dia.

Per cloure la reunió, vam invitar als representants de la Generalitat a l’Exterior a assistir al pròxim Aplec de la Sardana al mes de juny.

Aquí teniu unes fotos de l’acte.