General

12a trobada de Casals

El passat cap de setmana del 5-6 de desembre el Casal va participar a la 12a Trobada de Casals Catalans d’Europa organitzada pel Casal Català de Brussel·les. Aquest any la trobada va tenir lloc en format virtual, i des de casa tenint en compte la pandèmia sanitària global. Aquest diumenge, el Casal Català de Brussel·les va commemorar el seu 90è aniversari.

Durant tres dies, una quarantena de representants d’entitats i casals catalans d’arreu d’Europa han posat de manifest com la pandèmia ha canviat la manera de relacionar-se. Entre les ponències més rellevants destaquen la del periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal i el cofundador del Canal Malaia, Arnau Rius.

En representació del Casal van intervenir el Roc i l’Anna

La trobada va començar divendres amb l’obertura a càrrec del president del Casal Català de Brussel·les, Llorenç Navarro. Tot seguit van intervenir la delegada del Govern català davant la Unió Europea, Meritxell Serret; l’exconseller de Cultura exiliat a Brussel·les, Lluís Puig i el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé. A més, va intervenir els representants de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC).

Una de les activitats més celebrades va ser, dissabte a la nit, amb un tast i maridatge de productes belgues amb la participació de Dario Reina (Sota Casa) i Liselot Caura (Beersecret). “S’ha demostrat que no ens deixem vèncer ni aturar per la pandèmia. No hem perdut l’edició de 2020, i això és important. N’hem quedat molt satisfets”, ha subratllat a Exterior.cat, el president del Casal Català de Brussel·les, Llorenç Navarro.

En la cloenda es va anunciar que Munic acollirà la 13a trobada dels Casals Catalans d’Europa, prevista pel 2021.

Agraïm al Casal de Brussel·les l’organització d’aquesta trobada i esperem poder-nos trobar físicament a la pròxima trobada de Munic.


Les 5 et 6 décembre dernier, le Casal a participé à la Douzième Rencontre des Casals Catalans d’Europe, organisée cette année par le Casal Catalan de Bruxelles. La rencontre s’est tenue de façon virtuelle, chacun restant chez soi, à cause de la pandémie. Le dimanche, le Casal Catalan de Bruxelles célébrait son 90ème anniversaire…

Pendant trois jours, une quarantaine de représentants d’entités et de casals catalans de toute l’Europe ont mis en évidence la manière dont la pandémie a affecté notre façon de communiquer. Le journaliste et directeur de Vilaweb, Vicent Partal et le cofondateur du Canal Malaia, Arnau Rius ont fait des
présentations qui ont très appréciées.

Le Casal de Toulouse avait chargé Roc et Anna de le représenter cette année.


La Rencontre («Trobada») a été inaugurée vendredi par un discours du Président du Casal Català de Bruxelles, Llorenç Navarro. Aussitôt suivie d’une intervention de la Déléguée du Governement catalan auprès de l’Union Européenne, Meritxell Serret, de l’exconseiller à la Culture exilé à Bruxelles, Lluís Puig et du Conseiller à l’Action Extérieure, Bernat Solé. Les représentants de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) sont
intervenus ensuite.


Une des activités les plus appréciées a été, samedi soir, une session de dégustation de produits belges avec la participation de Dario Reina (Sota Casa) i Liselot Caura (Beersecret). “Nous avons démontré que nous ne nous laissons pas vaincre ni arrêter par la pandémie. Nous n’avons pas perdu l‘édition de 2020, -c’est important. Nous sommes très satisfaits» a souligné le président du Casal Català de Brussel·les, Llorenç Navarro, pour Exterior.cat.

Lors de la clôture, le Casal de Munich a été désigné pour accueillir la 13ème Trobada dels Casals Catalans d’Europea, en 2021.

Nous remercions le Casal de Bruxelles pour l’organisation de cette Rencontre et espérons pouvoir nous retrouver
en présentiel lors de la prochaine Rencontre de Munich 2021.