Activitats 2020General

Concert de la Neus Mar i el guitarrista Emilio Sanchez en línia

El passat 27 de juny va tenir lloc el concert d’havaneres de la cantant palafrugellenca Neus Mar acompanyada del guitarrista Emilio Sanchez. L’esdeveniment va tenir lloc en línia pel canal Youtube amb la col.laboració de 36 Casals catalans repartits pel món per celebrar Sant Joan tots junts.

Es va tractar d’una iniciativa de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes ( FIEC ) i, més concretament, de Jordi Gairín, president del Centre Català de Luxemburg i membre de la junta directiva de la FIEC. “Després de l’èxit que va suposar el megaconcurs de Sant Jordi, ara proposem una audició d’havaneres arreu del món per passar, tots plegats, una revetlla de Sant Joan de la millor manera possible”, declarava recentment Gairín al portal Exterior.cat

Neus Mar va explicar a Exterior.cat que “és el concert més original que mai he fet i, per això, ha estat únic. Molt millor del que esperàvem perquè s’ha viscut amb molta emotivitat. Aquest sentiment a través de la música ens ha unit més encara, tot i la distància”.

La cantant de Palafrugell i Emilio Sánchez van oferir els ‘clàssics’ de l’havanera, com La gavina i La barca xica. Després d’una pausa i una conversa entre els participants, la darrera part va  finalitzar amb la interpretació de peces de Lluís Llach, en un espectacle propi de Mar. “Aquest concert ha estat un punt d’inflexió que podria tenir continuïtat més endavant”, ha subratllat Mar.

Una curiositat de l’esdeveniment és que la Neus Mar estava invitada a fer un concert a Tolosa per cloure l’Aplec de la Sardana que cada any organitza el Casal. Finalment per mesures sanitàries, el concert no es va poder organitzar. Esperem gaudir de la seva veu en directe l’any que ve.

Si voleu gaudir un altre cop d’aquest concert, en el canal de Youtube de la FIEC hi ha disponibles el vídeo del concert en linia.