Activitats 2018

Conferència sobre Salvador Seguí, el “Noi del Sucre”

Dissabte 10 de març, el nostre consoci Charles Marieu ens va oferir una conferència molt interessant sobre un personatge poc conegut d’aquesta banda dels Pirineus, però força important en la història de l’anarquisme a Catalunya i a tot l’estat espanyol: en Salvador Seguí, també conegut com a “Noi del sucre”.

En mig de la violència que caracteritzava el moviment anarquista a principis del segle vint, en Salvador Seguí va escollir la via pacífica, l’única possible davant la repressió del govern de l’època. A més de presentar-nos el Noi del sucre, en Charles va donar-nos més context sobre la política i la societat europees de la seva època.

Va acabar presentant-nos una selecció de llibres de la seva biblioteca, tant en català com en francès, relatius als moviments anarquistes a Catalunya i a Europa, a la Setmana Tràgica de Barcelona, o encara els catalans als camps nazis, on van acabar molts dels anarquistes catalans.