El Casal participa a la Via Pirinenca el 2 i 3 de Juliol

Aquest juliol, des de la comissió d’Esports à l’Aire Lliure, el Casal vol participar a la Via Pirinenca. Pels que no ho coneixeu, la Via Pirinenca és una iniciativa de l’Assemblea, Gure Esku i FEEC, en col·laboració amb Òmnium Cultural i Artistes per il·luminar el Pirineu. 300 pics seran il·luminats simultàniament el pròxim 2 de juliol per reivindicar el Dret d’Autodeterminació dels Pobles. Aquest tipus d’iniciativa es va dur a terme per primera vegada amb “Llum i Llibertat” al setembre del 2019, il.luminant 131 agulles del Massís de Montserrat a Catalunya (foto adjunta del resultat).
 
Web del projecte: https://viapirinenca.cat
 
L’Esal participarà en el projecte amb els següents dos pics:
 
  • Era Entecada (2269m)
  • Tuc dera Montjoia (2163m)
 
Són dos pics “de vaques” molt accessibles als quals s’hi accedeix des d’un coll molt ample. En funció de quants participants siguem es podrien fer els dos o només un. Calen 1 farell i 4 persones (com a mínim) per cim.
 
Logística que proposa l’EsAL:
 
1) Dissabte dia 2 al matí, deixar els cotxes a 1400m.
2) Una pista puja fins gairebé al coll a 1940m. Si aconseguim autorització per pujar amb 4×4, podriem aprofitar-ho per portar el material. Gràcies a la mateixa pista, qui volgués podria inclús pujar en VTT.
3) Muntar el campament al coll (2000m) molt aprop dels dos cims a il.luminar.
4) Sopar a les 19h al campament.
5) Fer dos grups, pujar un grup a cada cim, i il.luminar els dos cims alhora.
6) Tornar al campament a dormir. A tenir en compte que la baixada es farà de nit.
7) Diumenge dia 3 desmuntar el campament i tornar a Tolosa
 
 
Si teniu preguntes o suggerències no dubteu a contactar directament l’EsAL: esal.casalcatalatolosa@gmail.com
 
Gràcies i esperem que us animeu a participar en aquest projecte tan bonic!