Esport a l’aire lliure

T’agradaria sortir de la ciutat per fer una activitat esportiva en un entorn natural? El Casal disposa d’una comissió d’Activitats al Aire Lliure i et proposa aprofitar les moltes zones naturals que hi ha als voltants de Toulouse per anar-hi a fer muntanya, senderisme, bicicleta (vies verdes), caiac, raquetes, esquí… O qualsevol proposta que ens feu arribar.

A sota hi ha llistades les sortides que proposem. Si n’hi ha alguna a la que vols venir, si us plau segueix-ne l’enllaç de Doodle per ajudar-nos a gestionar la logística i el preu. El desplaçament es farà en cotxes particulars per defecte. La
setmana anterior a la sortida s’enviarà un email als participants per comunicar el preu (que s’haurà de pagar en metàl·lic el mateix dia de la sortida) i posar d’acord els conductors.

Per més informació o qualsevol dubte ens pots contactar a l’adreça esal.casalcatalatolosa@gmail.com. T’hi esperem!

Llista de sortides

9 MARÇ 2019 / LA COVA DEL MAQUIS I EL ROC DE L’AIGLE (685m)

Durada: 3h
Desnivell: 430 m
Hora i lloc de trobada: 8h al Metro B “Ramonville”
D’aparença modesta, el massís de pedra calcària de Trassanel és un goig per a l’excursionista. El color blau del cel sobre la pedra calcària blanca, la flora, l’àguila reial, les nombroses coves … La Resistència i els homes del Maquis Armagnac lluitaren aquí fins al final, al fons de la vall, dominada per una petita cova, on van trobar refugi. El seu líder, Antoine Armagnac mortalment ferit, es refugia a la cabana de pedra seca a uns cent metres de la cova que ara porta el seu nom. I si pugem al Roc de l’Aigle per admirar la vista i sorprendre l’au rapaç transportada per les ascendències? Les parelles estan protegides i controlades. Sense molestar-les es pot observar en silenci la bellesa d’aquesta naturalesa salvatge.

Per apuntar-s’hi: Enllaç Doodle


13 ABRIL 2019 / PIC D’ESTIBAT (1663m) A PARTIR DEL COL DE PORT

Durada: 4h15
Desnivell: 637 m
Hora i lloc de trobada: 7.30h al Metro A “Mirail – Université”
Agradable excursió sense dificultat des del Col de Port, en un entorn preciós, barrejant bosc, rierol, zona de pícnic i una vista dels Pirineus. Poca assistència excepte al Col de Port.

Per apuntar-s’hi: Enllaç Doodle


18 MAIG 2019 / L’ÉTANG BLEU (1784m)

Durada: 4h40
Desnivell: 791m
Hora i lloc de trobada: 7h al Metro A “Mirail – Université”
Aquesta caminada d’altitud ofereix una idea fidel de la muntanya alta d’Ariège i dels seus estanys elevats. Aquest petit estany en un lloc tranquil té un encant immediat.

Per apuntar-s’hi: Enllaç Doodle


15 JUNY 2019 / PIC DE CANABATOUS (2029m) – ÉTANG D’ALATE

Durada: 4h15
Desnivell: 674m
Hora i lloc de trobada: 7h al Metro A “Mirail – Université”
Aquesta excursió, accessible per a tothom, ofereix un tast de les altes muntanyes. Després de l’Estany de Labant, la ruta porta al Pic de Cabanatous, meravellós mirador a les basses de Bassie i més enllà, als grans cims d’Ariège. En el camí de tornada, l’Etang d’Alate serà el lloc ideal per a una parada curta abans d’arribar al Port de Saleix, una ruta de comunicació antiga molt important que afavoria el comerç entre Couserans i Vicdessos.

Per apuntar-s’hi: Enllaç Doodle


20-21 JULIOL 2019 / LAC DE LANOUX – PUIG PEDROS (2832m)

Durada pujada: 2h (1r dia) + 4h (2n dia)
Desnivell: 433m (1r dia) + 699m (2n dia)
Hora i lloc de trobada: 9h al Metro A “Mirail – Université”
Sortida de dos dies pels bonics paratges del Capcir. El dissabte es surt del Lac du Passet a 1700m (per sobre de Porte-Puymorens) i s’arriba a la Maison des Ingenieurs de Lanoux 2h mes tard (2130m). L’endemà, només amb una motxilla d’atac, es continua l’itinerari pujant fins al Puig Pedrós (2832m) passant pel Puig de la Coma d’Or (2826m). Per baixar es desfà el mateix camí de pujada passant pel refugi on s’ha pernoctat. Hi haurà gent del casal que no farà el cim i es quedara al refugi; o sigui que aquesta darrera serà també una opció pels qui desitgin quedar-se al Lac de Lanoux.

Per apuntar-s’hi: Enllaç Doodle