Esport a l’aire lliure

T’agradaria sortir de la ciutat per fer una activitat esportiva en un entorn natural? El Casal disposa d’una comissió d’Activitats al Aire Lliure i et proposa aprofitar les moltes zones naturals que hi ha als voltants de Toulouse per anar-hi a fer muntanya, senderisme, bicicleta (vies verdes), caiac, raquetes, esquí… O qualsevol proposta que ens feu arribar.

A sota hi ha llistades les sortides que proposem. Si n’hi ha alguna a la que vols venir, si us plau segueix-ne l’enllaç de Doodle per ajudar-nos a gestionar la logística i el preu. El desplaçament es farà en cotxes particulars per defecte. La
setmana anterior a la sortida s’enviarà un email als participants per comunicar el preu (que s’haurà de pagar en metàl·lic el mateix dia de la sortida) i posar d’acord els conductors.

Per més informació o qualsevol dubte ens pots contactar a l’adreça esal.casalcatalatolosa@gmail.com. T’hi esperem!

Llista de sortides previstes

7 MARÇ 2020 / ESQUÍ DE FONS A NISTOS

Abans que s’acabi l’hivern i entrem a la primavera, us proposem una sortida d’esquí de fons a Nistos. Aprofitant també que farà un any de la creació de la comissió d’Esports a l’Aire Lliure, ho celebrarem amb una bona “Garbure Bearnaise” al restaurant-refugi de l’estació de Nistos; què millor per fer passar el fred i agafar forces després d’un dia de neu?

Hora i lloc de trobada: 9h al Bar-Restaurant l’Arixo (Edifici Recepció d’Ski Nistos)

Preus:

Per grups >10:

 • Forfait esquí fons: 8.10EUR (enlloc de 9)
 • Lloguer esquís fons: 6EUR (enlloc de 8)
 • Dinar (Garbure Bearnaise – plat únic): 10EUR

Per apuntar-s’hi: Enllaç


Anul·lada – 5 ABRIL 2020 / MAS D’AZIL

Degut a la situació del coronavirus i seguint les recomanacions del govern, aquesta sortida queda anul·lada.

Recorregut que es troba en l’entorn protegit “Natura 2000”, al voltant de la famosa cova prehistòrica del Mas d’Azil, i que permet visitar tres dolmens: Cap del Pouech, Brillaud i Couminge. La zona d’erosió calcària ofereix una flora rica i variada (orquídies, plantes silvestres, plantes aromàtiques, farigola, espígol…) i en sorgeix un penya-segat rocós dominant el poble de Mas d’Azil i els turons que anuncien la plana de Tolosa al nord i els Pirineus al sud.

Hora i lloc de trobada: 9h a Boulangerie (8 Rue du Mouret, 09290 Le Mas-d’Azil)

Distància: 13km
Desnivell: 300m
Punt més alt: 560m

Per apuntar-s’hi: Enllaç


16 MAIG 2020 / PECH DE BUGARACH

Un cim solitari al cor de l’Aude, el Pic de Bugarach ens ofereix un panorama sumptuós de les muntanyes de l’Arieja.

Hora i lloc de trobada: 9.15h a Relais de Bugarach (22 Route des Corbières, 11190 Bugarach)

Distància: 10.5km
Desnivell: 700m
Punt més alt: 1.230m

Per apuntar-s’hi: Enllaç


13-14 JUNY 2020 / TROBADA CANIGÓ

Cada any milers de pobles d’arreu del país encenen les seves fogueres de Sant Joan amb el foc de la Flama del Canigó. La idea va néixer a la Catalunya Nord, l’any 1955, de la mà de Francesc Pujades, un vilatà d’Artés de Tec (el Vallespir) que inspirat pel poema de Verdaguer “Canigó” va tenir la iniciativa d’encendre el primer foc des del cim del Canigó (2.784 metres) amb feixos de llenya portats per ell mateix i els seus amics.

Des d’aleshores, cada any, una setmana abans de Sant Joan té lloc aquesta trobada per pujar simbòlicament la llenya dalt del cim del Canigó. Des de la comissió d’Esports a l’Aire Lliure hi volem participar i així continuar amb les tradicions catalanes.

El dissabte pujarem des del pàrking de Mas Malet fins el refugi dels Cortalets. El diumenge farem el cim del Canigó, baixada fins els cotxes i tornada a Toulouse. Us informem que el refugi dels Cortalets s’omple de seguida per aquestes dates. Per tant, qui vulgui inscriure’s, us recomanem que ho faci el més aviat possible. Es pot cancel•lar la reserva fins el 10 de juny recuperant la paga i senyal. Si no quedessin places al refugi, hi ha l’opció d’acampar a fora.

Hora i lloc de trobada: 12h al Bar “Tinc Set” (JFC6+MG Els Masos)

Pujada dissabte: 4.30h (1300m)
Pujada diumenge: 2.15h (635m)
Desnivell total: 1935 m
Preu refugi: 19€ nit / 46€ mitja pensió

Més informació: https://www.tourisme-canigou.com/agenda/les-grands-evenements/trobada

Per apuntar-s’hi: Enllaç


JULIOL 2020 / BARRANQUISME A LES GORGES DE GALAMÚS

Us proposem una activitat d’aigua per escapar de la calor de Tolosa en ple estiu. Les gorges de Galamús, situades al país càtar, es caracteritzen pel seu paisatge divers, amb caràcter. Altament contrastat, l’aire de muntanya predomina amb les seves valls al nord (costat Aude) i la suau brisa mediterrània (costat dels Pirineus Orientals) acaricia el sud amb els seus matolls i vinyes. Les aigües d’Agly han excavat aquestes parets calcàries a més de 500 metres de profunditat.

Més endevant, més informació…


1-2 AGOST 2020 / PUJADA AL PORT DE SALAU

El proper diumenge 2 d’agost tindrà lloc un dels esdeveniments més representatius de l’agermanament occitano-català, la pujada al Port de Salau, un port de muntanya a 2100 metres d’altitud que uneix el Pallars Sobirà amb l’Arieja.

Cada any, des de fa més de 30, catalans i occitans ens trobem el primer diumenge d’agost en aquest port del Parc Natural de l’Alt Pirineu per reivindicar la nostra història comuna i les nostres llengües germanes però, per sobre de tot, fem d’aquesta data una jornada festiva en la qual la música i les danses tenen un paper principal, així com el vi català i el formatge occità que compartim tots a dalt del port. Fem del Pirineu un lloc d’unió entre occitans i catalans, almenys per un dia les nostres llengües es barregen i el sentiment de germanor és més gran que mai.

Donat l’èxit de la sortida de l’any passat, i que des de l’EsAL creiem que és una trobada molt maca i una oportunitat fantàstica per revifar aquest agermanament, aprendre i compartir amb el poble occità, hem decidit tornar-hi.

La idea és trobar-nos la tarda del dissabte al poble de Salau, ja que el diumenge la pujada comença molt d’hora (pels volts de les 7). Soparem i dormirem a la Gite d’etape de la Fourque a Salau (a 10min de cotxe del punt on comença l’excursió). Qui vulgui que porti instruments, que de festa no en faltarà ;). Ah, i no dubteu a animar els vostres familiars i amics que pugin pel costat català!

Hora i lloc de trobada: 19h a la Gite d’etape de la Fourque al poble de Salau (09140 Couflens)

Durada pujada: 3h30
Desnivell: 1137 m
Preu: 11€ la nit per persona (pel sopar, cadascú s’ho portarà, en aquest centre/alberg hi ha una mica de cuina i estris per cuinar)

Més informació: https://ventduport.jimdo.com/

Per apuntar-s’hi: Enllaç


A banda d’aquestes sortides, també estem pensant en organitzar-ne per fer estany de Lanós, la Pica… I acceptem propostes!


Llista de sortides passades

 • 9 MARÇ 2019 / La cova dels maquis i el roc de l’aigle (685m)
 • 13 ABRIL 2019 / Aspet (700m)
 • 18 MAIG 2019 / Cap de la Pêne (720m)
 • 15 JUNY 2019 / Tuc de Montcalivert (677m)
 • 20-21 JULIOL 2019 / Lac de Lanoux – Puig Pedrós (2832m)
 • 4 AGOST 2019 / Port de Salau (2087m)
 • 15 SETEMBRE 2019 / Canoa a Saint Antonin Noble Val
 • 27 OCTUBRE 2019 / Canal du Midi en bicicleta
 • 17 NOVEMBRE 2019 / Pech Cardou (795m)
 • 8 DESEMBRE 2019 / Pic d’Estibat (1663m)
 • 18 GENER 2020 / Labastide – Esparbaïrenque (800m)
 • 8-9 FEBRER 2020 / Raquetes i Termes