Activitats 2017

Comunicat de la FIEC en defensa de les institucions catalanes

LES COMUNITATS CATALANES DE L’EXTERIOR EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES I PER LA DEMOCRÀCIA.

ESTEM VOTANT DES DE L’EXTERIOR

La FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes) rebutja de manera enèrgica les detencions d’alts càrrecs del Govern català i la intervenció per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en diversos Departaments del Govern català, entre els quals el Departament d’Afers Exteriors. Tota aquesta acció repressiva combinada amb les citacions judicials a més de 700 alcaldes i a la Presidenta i a la Mesa del Parlament de Catalunya presenten un panorama d’atac a llibertats bàsiques difícil de justificar davant les opinions públiques dels molts països on resideixen comunitats catalanes de l’exterior.

Més enllà de les diverses i legítimes opcions de vot en el Referèndum convocat el 1er d’octubre, la FIEC i altres organitzacions de la societat civil catalana a l’exterior ens hem esforçat en fer possible que el màxim de catalans residents a l’exterior podés votar en aquesta convocatòria. Així ha estat, i la immensa majoria dels que es van donar d’alta al Registre de Catalans Residents a l’Exterior han pogut exercir el seu dret de vot. Són doncs ja uns quants milers els catalans que han exercit el seu dret de vot.

Convidem a totes les entitats de les comunitats catalanes de l’exterior a fer els màxims esforços per a animar al vot als residents a l’exterior que hi tenen dret i cridem a totes les entitats a donar suport a les múltiples accions arreu del món encaminades a defensar les institucions catalanes i la democràcia.

Som Catalunya Exterior, també som Catalunya.